Het team

Kim

Initiatiefnemer, pedagoog en ervaringsdeskundige

Fieke

Directeur

Taro

Digital manager

Elianne

Proces manager

Lara

Ervaringsdeskundige

Sanne

Ervaringsdeskundige

Linda

Bureauondersteuner en ervaringsdekundige

Daimy

Ervaringsdekundige

Matthanja

Ervaringsdeskundige

Sandor

Ervaringsdeskundige

Nina

Ervaringsdeskundige

Robin

Ervaringsdeskundige

Rik

Ervaringsdeskundige en gespreksleider

Kom het team versterken

Stuur ons een e-mail

Het bestuur

Martine

Psycholoog/psychotherapeut

Silvia

Arts en onderzoeker

Bij Team Kim weten we als geen ander hoe het voelt om kindermishandeling mee te maken. Onze missie is om de aanpak tegen kindermishandeling opnieuw vorm te geven. We willen laten zien dat ondanks een moeilijke en pijnlijke jeugd, ervaringsdeskundigen op een positieve manier een waardevolle bijdrage kunnen leveren.

Ons bestuur bestaat uit voorzitter Martine Groen, psycholoog/psychotherapeut en expert op het gebied van systeeminterventies, en secretaris Silvia van den Heijkant, senior onderzoeker bij de Academische Werkplaats en projectleider van voorzorg. Het bestuur is onbezoldigd, terwijl ons personeel in loondienst volgens het beloningsbeleid wordt vergoed, zoals beschreven in de jaarstukken. Onze vrijwilligers ontvangen een vergoeding conform de wettelijke vrijwilligersvergoeding.

Onze doelstelling is om kindermishandeling terug te dringen en het aantal kinderen dat hiermee te maken krijgt jaarlijks te verlagen. Onze visie is dat kindermishandeling in Nederland over vijf jaar met 30% is afgenomen volgens statistieken van het CPB. We willen dat elk kind in Nederland in groep 7 of 8 in het basisonderwijs structureel voorlichting krijgt over kindermishandeling door ervaringsdeskundigen van Team-Kim, zodat er bewustwording wordt gecreëerd voor diverse vormen van mishandeling. Ook willen we dat het kind centraal komt te staan in het jeugdhulpbeleid en de rechtsspraak rondom kinderen, en dat de aanpak van kindermishandeling wordt bekeken vanuit het belang van het kind, waarbij kinderen om wie het gaat betrokken worden bij de hulpverlening en rechtspraak. Ervaringsdeskundigen moeten structureel betrokken worden bij het geven van voorlichting over kindermishandeling aan professionals. We willen dat de media in Nederland het persprotocol van Stichting Stop Kindermishandeling hanteren bij berichtgeving over kindermishandeling, waarbij de ervaringsdeskundige centraal staat.

Als je meer informatie wilt over Stichting Stop Kindermishandeling, kun je ons bereiken op het adres Oudezijds Achterburgwal 137, 1012 DG Amsterdam. Ons RSIN/fiscaal nummer is 857561388 en ons KVK-nummer is 68717989.